Messingin hinta heiluu, laatu valitaan lopputuotteen mukaan

Messinki on luja raaka-aine, joka kestää korroosiota erinomaisesti. Ennen kaikkea se on helposti muokattavissa, ja juuri siksi messinki sopii käytettäväksi hyvin erilaisissa lopputuotteissa, työkaluista sisustustavaroihin ja lukoista vetoketjuihin. Siinä, missä lyijyttömästä messingistä voi valssata putkia, hylsyjä ja vaikkapa taidekäsitöitä, saadaan lyijypitoisesta messingistä kätevästi hiekka- ja painevalulla venttiilejä, ruuveja ja heloja. Messingin hinta on viime aikoina vaihdellut paljonkin, pääsääntöisesti kuparin hinnanheilahtelujen seurauksena.

Messinki on myös helppo kierrättää, koska sen erottaminen rautaromusta käy kätevästi voimakkaan magneetin avulla – messinki itsessään ei näet ole ferromagneettinen aine.

Lopputulos ratkaisee parhaan messinkilaadun ja puolituotteen

Messinkitangot, messinkilevyt, messinkiputket, messinkikulmat, messinkiprofiilit, messinkilangat ja määrämittaiset messinkileikkeet tarjoavat kukin erinomaisen lähtökohdan laadukkaan lopputuotteen valmistukseen. Kun kaiken lisäksi messinkilaatu saadaan vastaamaan käyttötarkoitustaan joka tilanteessa mahdollisimman hyvin, pystyy konepaja toimimaan tehokkaasti ja kannattavasti. Puolituotteiden liiallinen varastointi ei aiheuta turhia kustannuksia, hukkaa syntyy mahdollisimman vähän, työstö on sujuvaa ja prosessi etenee kaikilta osin suunnitelmien mukaisesti.

Hyvin monen ja erilaisen käyttötarkoituksen vuoksi on tärkeää, että messinkituotteita valmistava yritys pystyy nopeasti saamaan juuri tarvitsemansa määrän juuri oikeaa messinkilaatua – vieläpä omaan käyttötarkoitukseensa parhaiten sopivana puolituotteena.

Messingin hinta heiluvalla pohjalla – viisas varautuu

Monen raaka-aineen, esimerkiksi messingissä käytettävän kuparin, hinta on heilahdellut hyvinkin rajusti vuoden 2022 aikana: kevään nousua on seurannut kesän ja alkusyksyn ajoittain voimakaskin laskuvaihe. Monet markkina-analyytikot pitävät kuparia koko maailmantalouden ”kuumemittarina”, eli sen hinta heijastaa hyvinkin tarkasti maailmantalouden yleistä ilmapiiriä.

Kun inflaation odotetaan yleisesti ottaen nousevan, tämän logiikan mukaan myös kuparin, ja sen myötä messingin hintakehitys kääntyisi nousuun. Paljon tietysti riippuu esimerkiksi siitä, kuinka aktiivisesti ja mihin hintaan teollisuus on valmis käynnistämään isoja investointihankkeitaan. Tilannetta kannattaa seurata tarkasti, ja tehdä omia messinkihankintoja peilaten omaa tilauskantaa maailmanmarkkinoiden näkymiin.

Asiantuntijalta aina oikea messinki, oikeaan aikaan ja oikeaan hintaan

Gloconin kaltainen kumppani auttaa pitämään tuotantoaikataulut jiirissä ja varmistamaan parhaat mahdolliset raaka-aineet myös messinkituotteisiin. Laaja valikoimamme tankoja, levyjä, putkia, kulmia, profiileja, lankoja ja määrämittaisia leikkeitä auttavat löytämään sopivan puolituotteen jokaiseen valmistusprosessiin.

Messinkilevy 0,5 mm, messinkilevy 1 mm, messinkilevy 2 mm, messinkilevy 3 mm ja messinkitanko 10 mm ovat esimerkkejä tuotteista, joita kysytään tällä hetkellä paljon. Saatavuuden varmistamiseksi kannattaakin olla yhteydessä Gloconiin mahdollisimman hyvissä ajoin!

Asiantuntijamme auttaa myös löytämään juuri oikean seossuhteen kuparia, sinkkiä ja lyijyä, kulloisenkin käyttötarkoituksen mukaan. Vaikka lisätty lyijy helpottaa messingin koneistusta merkittävästi, on jo vastuullisuuden näkökulmasta hyvä tiedostaa, että Euroopan Unioni pyrkii vähentämään lyijyn osuutta myös messingissä. Mitä puhtaammalla kupari-sinkkiseoksella pystytään toimimaan, sitä parempi lyijytön messinki myös ympäristön kannalta.

Glocon myy messingit kaikkiin käyttötarkoituksiin – ota yhteyttä myös messinkitarpeissa, me palvelemme!