Home Messinki­kuusiotanko

Messinki­kuusiotanko

Messinki on kuparin ja sinkin seos, jossa on vähintään 50 prosenttia kuparia. Se on käytetyin kupariseosten ryhmä. Seossuhdetta muokkaamalla saadaan ominaisuuksiltaan erilaisia messinkilajeja.

Messingit voidaan jaotella kolmeen pääryhmään: lyijytön messinki (kupari-sinkkiseos), lyijyllinen messinki ja erikoismessinki (johon on lisätty myös muita seosaineita).

Messingillä on hyvä korroosionkestävyys, ja se on luja materiaali esimerkiksi kupariin verrattuna. Sillä on hyvä lastuttavuus, joka paranee sinkkipitoisuuden kasvaessa, hyvät valuominaisuudet ja suuri lämmönjohtavuus. Hitsattavuus ei ole paras mahdollinen, joten messingille suositellaan usein hitsausjuottoa tai juottoa.

Messingin käyttökohteet
Messingin yleisiä käyttökohteita ovat lukot, ovenkahvat, kolikot, soittimet, vetoketjut, ruuvit sekä useat teollisuuden sovellutukset.

Glocon Oy:n valikoimassa on useita erilaisia messinkiseoksia. Toimitamme ne kaikissa toimitusmuodoissa: pyörö-, kuusio- ja suorakaidetanko, pyöreä putki, kulmat, kuusiokulmaputki, levy, neliötanko, T-profiilit, U-profiilit, puolipyörötanko, neliöputki, suorakaideputki ja messinkilanka.

Valikoimassamme ovat kaikki koot, myös harvinaisimmatkin.

Kysy lisää, niin katsotaan tilanteenne läpi.

Näytetään kaikki 5 tulosta