Home Pronssilanka

Pronssilanka

Pronssi on metalliseos, jonka pääkomponentti on kupari. Tavallisimmin pronssilla tarkoitetaan kuparin ja tinan seosta, mutta nykyisin nimitystä käytetään myös muista kuparin metalliseoksista, paitsi kuparin ja sinkin seoksesta, jota nimitetään messingiksi.

Tinapronssien lujuus, kulumisenkestävyys ja korroosionkestävyys on puhdasta kuparia parempi.

Lyijytinapronssin lyijypitoisuus on yhtä suuri tai suurempi kuin tinapitoisuus, enimmillään jopa 30 prosenttia. Lyijyn lisääminen tinapronssiin pienentää kitkaa ja estää kiinnileikkautumista. Sillä on hyvä työstettävyys ja rikkihaponkestävyys, mutta huono mekaaninen lujuus.

Pronssien käyttökohteet
Tinapronssien käyttökohteita ovat erilaiset syövyttävien aineiden altistukselle alttiit koneiden ja laitteiden osat, siipipyörät, siipirattaat, pumpun pesät sekä aseiden osat. Niitä käytetään myös hammas- ja kierukkapyörien sekä laakeriaineiden materiaalina ja kytkinkappaleina, karamuttereina ja liukukiskoina.

Lyijytinapronssien käyttökohteita ovat esimerkiksi laakerit, joissa pintapaineet ja kierrosluvut ovat suuria.

Glocon Oy:n valikoimasta löytyvät erilaiset tinapronssit sekä lyijyä ja sinkkiä sisältävät pronssit. Toimitamme pronssia useina eri toimitusmuotoina: levynä, pyörötankona, kuusiotankona, neliötankona, suorakaidetankona, pyöreänä putkena ja lankana.

Valikoimassamme ovat kaikki koot, myös harvinaisimmat.

Kysy lisää, niin katsotaan tilanteenne läpi.

Näytetään kaikki 9 tulosta