Home Ruostumaton-Teräs-Levy

Ruostumaton-Teräs-Levy

Teräkset ovat eniten käytettyjä metallimateriaaleja, joissa rautapitoisuus on vähintään 50 prosenttia ja hiilipitoisuus 0,03 – 2,0 prosenttia.

Ruostumaton teräs sisältää alle 1,2 prosenttia hiiltä ja vähintään 10,5 prosenttia kromia, jonka ansiosta sen korroosionkestävyys on korkea. Kromi muodostaa hapen vaikutuksesta teräksen pintaan korroosiolta suojaavan oksidikalvon.

Ruostumattomat teräkset jaetaan neljään päälajiin, joista yleisimmin käytetty on austeniittinen ruostumaton teräs. Hiilen ja kromin lisäksi siihen on lisätty nikkeliä, mikä parantaa teräksen sitkeyttä ja korroosionkestävyyttä. Austeniittinen on muita ruostumattomia teräksiä helpommin hitsattavissa sekä erinomainen muovattava.

Muita mikrorakenteen mukaisesti jaoteltuja päälajeja ovat ferriittiset, austeniittis-ferriittiset (eli duplex-teräkset) ja martensiittiset ruostumattomat teräkset.

Ruostumattoman teräksen käyttökohteet
Ruostumattoman teräksen käyttökohteita on lukuisia. Joitakin yleisimpiä niistä ovat tiskialtaat ja työtasot, ruokailuvälineet, keittiökoneet, elintarvikkeiden valmistusvälineet, kemikaalisäiliöt, katalysaattorit, pakoputket, kuumavesivaraajat, pumppujen pesät, prosessiteollisuuden säiliöt, veitsenterät, turbiinien siivet ja puunjalostusteollisuuden laitteet.

Glocon Oy:n valikoimassa ovat kaikki ruostumattoman ja haponkestävän teräksen seokset sekä erikoisteräkset sekä kuumavalssattuina että kylmävedettyinä. Toimitusmuotoja ovat pyörötanko, neliötanko, kuusiotanko, laatta, kulmat, levyt ja putket. Valikoimassamme ovat kaikki koot, myös harvinaisimmat.

Näytetään ainoa tulos