Home Sinkkilevy

Sinkkilevy

Sinkki on maailman neljänneksi käytetyin metalli raudan, kuparin ja alumiinin jälkeen. Se on hauras ja kiteinen metalli huoneenlämpötilassa, mutta lämmetessään muuttuu taipuisaksi ja muokattavaksi.

Yksi sinkin tärkeistä ominaisuuksista on sen kyky suojata terästä ja rautaa ruostumiselta. Sinkki kestää hyvin kosteassa ilmassa ja vedessä, mutta se ei kestä happoja, voimakkaita emäksiä tai kuumaa vettä. Siksi sinkki ei sovellu ruokatölkkien tai kuumavesiputkien pinnoittamiseen.

Sinkin käyttökohteet
Sinkkiä käytetään esimerkiksi autoteollisuudessa, rakennusteollisuudessa, lääketeollisuudessa ja kuluttajatuotteiden valmistuksessa. Sinkki soveltuu lähes kaikkien metallien korroosiosuojaksi.

Yli puolet kaikesta sinkistä käytetään kuumasinkitykseen ja galvanointiin eli esimerkiksi teräsnaulojen päällystämiseen. Sinkittyä peltiä käytetään kattopelleissä ja sadevesikourujen pinnoitteena. Muita käyttökohteita ovat muun muassa painevalettujen osien muotit sekä paristot.

Glocon Oy:n valikoimassa olevat sinkin toimitusmuodot ovat levy, lanka ja tanko kaikilla mahdollisilla paksuuksilla tai halkaisijoilla.

Näytetään ainoa tulos